Nieuw op Argu

Aan ons e-democracy platform wordt constant gewerkt door een team van enthousiaste ontwikkelaars. Om onze klanten op de hoogte te houden van de belangrijkste nieuwe functionaliteiten en wijzigingen, zullen wij een aantal keer per jaar een korte update sturen.

Laagdrempeliger & veiliger stemmen

Het nieuwe stemproces is makkelijker voor de gebruiker, en maakt inspraak laagdrempeliger. Het is nu mogelijk om direct na het stemmen een toelichting te geven en de belangrijkste argumenten aan te vinken. Voor gebruikers die nog geen account hebben, is registratie niet direct nodig - er hoeft alleen een e-mailadres te worden ingevoerd, zodat het zo laagdrempelig mogelijk is.

Na het plaatsen van de stem ontvangt de gebruiker een mail met verzoek om zijn of haar e-mailadres te bevestigen. Als dit niet gebeurt, ontvangt de gebruiker 24 uur later een herinnering. Als ook dan niet het e-mailadres wordt bevestigd, wordt de stem verwijderd. Zo wordt voorkomen dat stemmen van neppe e-mailadressen worden meegeteld.

Om meer inzicht te geven in hoe veel mensen hebben gestemd met e-mail of hun Facebook-account, hebben we een nieuwe ‘statistieken’ pagina gemaakt. Deze is op idee pagina’s te vinden door in ‘menu’ op ‘statistieken’ te klikken. Dit scherm is alleen zichtbaar voor managers, dus niet voor normale gebruikers.

Account switcher

Wanneer je een bericht zou willen plaatsen namens jouw organisatie, kan dit nu een stuk eenvoudiger. Voorheen moest je in het profiel menu rechtsboven jouw account kiezen. Nu kan dit bij het plaatsen van een nieuw bericht, onderaan het formulier.

Reacties op ieder item

Het is nu mogelijk om op ieder type item (uitdagingen, ideeën, updates) reacties te plaatsen. Voorheen kon alleen een bepaald type reactie, zoals een idee onder een uitdaging, of een argument onder een idee. Omdat we merkten dat er soms behoefte was aan een ander soort reactie, zoals het stellen van een vraag bij een idee, hebben we reacties overal mogelijk gemaakt. Deze zijn opzettelijk een beetje verstopt, zodat gebruikers nog steeds worden gestimuleerd om on-topic te blijven en argumenten te plaatsen.

Activiteitenlijst

Bij ieder item en forum is het nu mogelijk om alle activiteit in een lijst te bekijken. Zo is het makkelijker om als moderator overzicht te houden van wat er gewijzigd is. De activiteitenlijst is bij ideeën en uitdagingen te vinden onder menu => activiteit.

Bij een forum staat deze bovenaan de pagina, naast foruminstellingen.

Bericht bij verwijderen

Wanneer je als beheerder een item verwijderd, is het nu mogelijk om een reden op te geven. De plaatser van het item wordt op de hoogte gebracht van het verwijderen en de reden ervoor.