Als politieke partij kan je op Argu een speciaal soort account krijgen. Je krijgt een zogenaamde organisatie met de naam van je partij, die je vervolgens kunt beheren met jouw persoonlijke account. Deze organisatie moet eerst op het forum van jouw (lokale) overheid worden toegevoegd als politieke partij. Dit kan een beheerder van het forum doen. Wanneer dit gedaan is, krijgt jouw organisatie extra rechten.

Extra rechten als politieke partij

Je kunt als partij aangeven wat jouw mening is over geplaatste ideeën. Deze mening wordt onder de argumenten geplaatst in één van de drie kolommen: voor, geen van beiden of tegen. Deze mening is tevens terug te zien in het profiel van de politieke partij.

Gewone rechten als organisatie

Net als iedere gewone gebruiker kan je ideeën, vraagstukken, argumenten en reacties plaatsen. Wanneer je handelt als partij, kan je echter niet stemmen zoals een persoonlijk account dit kan. Dit doen we om er voor te zorgen dat alleen mensen en geen organisaties stemrecht hebben.

Profiel bewerken

Je kunt de profielafbeelding, naam en omschrijving van je partij aanpassen door in het profielmenu bovenaan de pagina naar organisatie instellingen te gaan.

Beheerders toevoegen

Een van de voordelen van het hebben van een organisatie account is dat meerdere mensen het account tegelijkertijd kunnen beheren en gebruiken. Een organisatie wordt gekoppeld aan gebruikers. Je kunt beheerders voor jouw organisatie toevoegen door bij de organisatie instellingen op managers te klikken en daar naar beheerder toevoegen te gaan.

Tips:

Plaats ideeën en bijbehorende argumenten

Wanneer je als partij van plan bent om een motie in te dienen, is het verstandig om dit ook op Argu te plaatsen. Maak je idee concreet, overtuigend en begrijpelijk. Geef direct overtuigende argumenten. Zo laat je zien dat je als partij initiatief neemt, goede ideeën hebt en overtuigend redeneert.

Plaats en weerleg argumenten

Overtuig potentiële kiezers door krachtige argumenten te plaatsen of bestaande argumenten te weerleggen in een reactie.

Maak goed gebruik van jouw extra rechten

De extra zichtbaarheid die politieke partijen op Argu hebben, maakt het belangrijk om goed gebruik te maken van de opinie functionaliteit.

Een eigen forum voor je partij intern?

Om interne discussies te faciliteren binnen partijen, kan je op Argu een eigen (gesloten) forum krijgen. Neem contact op voor meer informatie.